Περιπτώσεις Θανάτων

Συμβουλες

Περιπτώσεις Θανάτων

Περίπτωση θανάτου στο σπίτι

Στην περίπτωση που ο άνθρωπός σας αποβιώσει στο σπίτι, μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας (όταν αυτό είναι εφικτό) ή να δώσετε εντολή στους αρμόδιους του οίκου να τον μεταφέρουν στο νεκροστάσιο ή στο ψυγείο των Κοιμητηρίων.
Εφόσον διαλέξετε την περίπτωση του νεκροστασίου, μπορείτε μετά την τακτοποίηση και τοποθέτηση να επισκεφτείτε την σορό στα νεκροσάσια των δημοτικών κοιμητήριων και να παραμείνετε όση ώρα επιθυμείτε από την ανατολή του ηλίου μέχρι και τη δύση. Πέραν της δύσεως του ηλίου τα κοιμητήρια κλείνουν και οι επισκέψεις απαγορεύονται. Ο άνθρωπός σας παραμένει εντός του χώρου του νεκροστασίου και φυλάγεται από το προσωπικό του νεκροταφείο καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.
Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται μετά την πάροδο 12 ωρών από τη στιγμή του θανάτου. Μετά από το διάστημα των 12 ωρών, οι συγγενείς μπορούν να δώσουν εντολή στον εργολάβο, να προβεί στον ενταφιασμό, όποτε αυτοί επιθυμούν αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος σήψεως της σορού. Στις περιπτώσεις αυτές όταν οι συγγενείς περιμένουν πρόσωπα από το εξωτερικό και η σορός πρόκειται να παραμείνει πέραν του 24ώρου, απαραίτητα θα πρέπει να δίνουν εντολή στον οίκο να την τοποθετήσει σε ειδικό ψυγείο.

Περίπτωση θανάτου στο νοσοκομείο ή την κλινική ή το γηροκομείο

Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική κ.λπ. χρειάζεται από τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος, το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του για να τα επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προς σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου και τα ρούχα για να τα παραδώσουν στον Οίκο Τελετών.

  • 1η ενέργεια: Επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου.
  • 2η ενέργεια: Ταυτόχρονη κλήση του Οίκου Τελετών της αρεσκείας σας για τα περαιτέρω.

Περίπτωση αιφνίδιου θανάτου που προέρχεται από ατύχημα (τροχαίο, αυτοκτονία κ.λπ.)

Στην παραπάνω περίπτωση καλέστε αμέσως τον οίκο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, εγκληματολογικής υπηρεσίας, ιατροδικαστή, κ.λπ.

Εφόσον καλέσετε τον Οίκο Τελετών και αναλάβει τις πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο, ο θανών πρέπει να μεταφερθεί στο νεκροτομείο προς νεκροτομή και την έκδοση πιστοποίησης αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο από τον ιατροδικαστή, η γνωμάτευση του οποίου από κανέναν δεν μπορεί να προσβληθεί.

Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου, πρέπει να γίνεται νεκροτομή, διότι μετά τον ενταφιασμό πολλές φορές επακολουθούν δικαστικές διαμάχες (τροχαία ατυχήματα) μεταξύ των  ασφάλιστικών εταιριών, κατα τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης και όχι απλή γνωμάτευση ενός γιατρού. Εάν κατά το ατύχημα ή τον αιφνίδιο θάνατο βρεθεί ιατρός παρών και θελήσει να γνωματεύσει, δεν σας το συνιστούμε. Ακόμη και σ’αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τη Νεκροτομή / νεκροτομή, μετά το πέρας της οποίας ο οίκος θα φροντίσει για την άψογη εμφάνιση του νεκροτομηθέντος. Σας συμβουλεύουμε επίσης κατά τις περιπτώσεις αυτές η σορός να μεταφέρεται στο νεκροστάσιο, και όχι στο σπίτι του θανόντος.

 

Ενταφιασμός σορόυ εκτός Θεσσαλονίκης

  • 1η περίπτωση: Καλείτε τον οίκο από το οποίο ζητάτε να διαθέσει το φέρετρο, να τακτοποιήσει τη σορό και εν συνεχεία να την μεταφέρει με ειδικό κλειστό αυτοκίνητο ή νεκροφόρα στον τόπο που επιθυμείτε. Στη συνέχεια να επιληφθείτε εσείς για τα υπόλοιπα που χρειάζεται μέχρι και την ταφή σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου σας.
  • 2η περίπτωση: Καλείτε τον οίκο και του αναθέτετε τα πάντα, δηλαδή τακτοποίηση σορού, μεταφορά αυτής στον τόπο που επιθυμείτε και διεκπεραίωση της όλης τελετής, χωρίς εσείς να προβείτε σε καμία άλλη ενέργεια.

Απώλεια προσώπων στο εξωτερικό

Κατά την ανωτέρω περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είμαστε συμβεβλημένοι με οίκους τελετών του εξωτερικού [Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, Αμερική, κ.λπ.]. Από όποια χώρα και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, μπορείτε να καλέσετε στον οίκο μας, ο οποίος θα αναλάβει την όλη διαδικασία άμεσα, και θα σας απαλλάξει από τις δυσκολίες  τις άσκοπες κινήσεις και τα περιττά έξοδα.

Απώλεια προσώπων στο εσωτερικό που πρέπει να μεταφερθούν στο εξωτερικό

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται, την αποστολή σορού με οποιοδήποτε μέσον στο εξωτερικό.