Γραφεία Τελετών Βλάχος Κωνσταντίνος
 
 
Τηλ.: +302310919530
 
 
 
Κιν.: +306940880855
 
 
 
 
 
 
 
 
24ωρη Φροντίδα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Περιπτώσεις Θανάτων

 


 
Περίπτωση θανάτου στο σπίτι
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο σπίτι, εφόσον διαπιστωθεί από τον γιατρό, τηλεφωνήστε απευθείας ή επισκεφτείτε το γραφείο τελετών. Θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες και άσκοπες κινήσεις, θα ελέγξει την ορθότητα του πιστοποιητικού θανάτου για να μην έχετε προβλήματα μετέπειτα λόγω λάθους στοιχείων, θα μεριμνήσει την τακτοποίηση της σορού, άλλαγμα κ.λπ. και γενικά θα σας πληροφορήσει τι πρέπει να κάνετε.

Κατά τις περιπτώσεις αυτές που ο άνθρωπος σας αποβιώσει στο σπίτι μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας ή να δώσετε εντολή στους αρμόδιους του γραφείου να τον μεταφέρουν στο νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων.

Εφόσον διαλέξετε την δεύτερη περίπτωση μπορείτε μετά την τακτοποίηση να επισκεφτείτε την σωρό στα Δημοτικά Κοιμητήρια και να παραμείνετε όση ώρα επιθυμείτε από την ανατολή του ηλίου μέχρι και τη δύση. Πέραν της δύσεως του ηλίου τα κοιμητήρια κλείνουν και οι επισκέψεις απαγορεύονται. Ο άνθρωπός σας παραμένει εντός του χώρου που ονομάζεται νεκροστάσιο και φυλάγεται από τους φύλακες που διαθέτει το Νεκροταφείο καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται μετά την πάροδο 12 ωρών από τη στιγμή του θανάτου. Μετά από το διάστημα των 12 ωρών οι συγγενείς μπορούν να δώσουν εντολή στον εργολάβο να προβεί στον ενταφιασμό όποτε αυτοί επιθυμούν αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος σήψεως της σωρού. Στις περιπτώσεις αυτές όταν οι συγγενείς περιμένουν πρόσωπα από το εξωτερικό και η σωρός πρόκειται να παραμείνει πέραν του 24ώρου καλό θα είναι να δίνουν εντολή στο γραφείο να την τοποθετήσει σε ειδικό ψυγείο.

Περίπτωση θανάτου στο νοσοκομείο ή την κλινική ή το γηροκομείο
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική κ.λπ. χρειάζεται από τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος για να την επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προς σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου και τα ρούχα για να τα παραδώσουν στο γραφείο τελετών.
  • 1η ενέργεια: Επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου.
  • 2η ενέργεια: Ταυτόχρονη κλήση του γραφείου τελετών της αρεσκείας σας για τα περαιτέρω.

Περίπτωση αιφνίδιου θανάτου που προέρχεται από ατύχημα (τροχαίο, αυτοκτονία κ.λπ.)
Στην παραπάνω περίπτωση καλέστε αμέσως το γραφείο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, εγκληματολογικής υπηρεσίας, ιατροδικαστή, κ.λπ.

Εφόσον καλέσετε το Γραφείο Τελετών και αναλάβει τις πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο, ο θανών πρέπει να μεταφερθεί στο νεκροτομείο προς νεκροτομή και την έκδοση πιστοποίησης αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο από τον ιατροδικαστή, η γνωμάτευση του οποίου από κανέναν δεν μπορεί να προσβληθεί.

Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου, πρέπει να γίνεται νεκροτομή, διότι μετά τον ενταφιασμό πολλές φορές επακολουθούν δικαστικοί αγώνες (τροχαία ατυχήματα) με ασφάλειες διάφορες, που απαιτείται η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης και όχι απλή γνωμάτευση ενός γιατρού. Εάν κατά το ατύχημα ή τον αιφνίδιο θάνατο βρεθεί ιατρός παρών και θελήσει να γνωματεύσει δεν σας το συνιστούμε, ακόμη και σ'αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τη νεκροτομή, μετά το πέρας της οποίας το γραφείο θα φροντίσει για την άψογη εμφάνιση του νεκροτομηθέντος. Σας συμβουλεύουμε επίσης κατά τις περιπτώσεις αυτές, ουδέποτε να επιθυμείτε τη σωρό να μην μεταφέρει το γραφείο στο σπίτι παρά μόνο στο νεκροστάσιο.

Περίπτωση θανάτου εάν επιθυμείτε ο ενταφιασμός να γίνει εκτός Θεσσαλονίκης
  • 1η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο από το οποίο ζητάτε να σας διαθέσει το φέρετρο, να σας τακτοποιήσει τη σωρό και εν συνεχεία να σας την μεταφέρει με ειδικό κλειστό αυτοκίνητο ή νεκροφόρα στον τόπο που επιθυμείτε και στη συνέχεια να επιληφθείτε εσείς για τα υπόλοιπα που χρειάζεται μέχρι και την ταφή σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου σας.
  • 2η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο και του αναθέτετε τα πάντα, δηλαδή τακτοποίηση σωρού, μεταφορά αυτής στον επιθυμητό σας τόπο και διεκπεραίωση της όλης τελετής, χωρίς εσείς να προβείτε σε καμία άλλη ενέργεια.

Απώλεια προσώπων στο εξωτερικό
Κατά την ανωτέρω περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είμαστε συμβεβλημένοι με οίκους τελετών του εξωτερικού [Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, Αμερική, κ.λπ.]. Από τη χώρα που θα βρίσκεστε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, το οποίο θα σας βγάλει αμέσως από τη μεγάλη δυσκολία που θα είστε και θα σας προφυλάξει από άσκοπες κινήσεις και περιττά έξοδα.

Απώλεια προσώπων στο εσωτερικό που πρέπει να μεταφερθούν στο εξωτερικό
Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται την αποστολή σωρού με οποιοδήποτε μέσον στο εξωτερικό.
 
 
Φόρμα Επικοινωνίας